onsdag 26 juni 2013

Utflyktsdag

Mailet till chefen är både skickat och besvarat och om jag väljer att återge detta nu så blir jag förbannad och det är ju onödigt såhär innan läggdags...

I förrgår var det inte något strandväder här i öster så vi valde en liten utflykt. Alma är fascinerad av prinsessor och riddare och vad passar då bättre än en äkta riddarborg? De flesta skånska skolungar har väl besökt Glimmingehus någon gång och minns kanske lite spännande spökhistorier bland annat. Detta bjöds vi inte på denna gång men valde att följa guiden så vi visste vilka rum vi tittade på. Till min stora förvåning följde Alma berättandet med stort intresse och jag frågade flera gånger om hon tyckte det var kul...  Hon tyckte det var jättebra! Enda bekymmret var huruvida hon behövde niga även på tillbakavägen när hon passerade Vildmannen...! 
(Vildmannen är en staty av en jätte med långt hår och påk. Sägnen säger att man alltid måste niga/buga när man passerar honom annars drabbas man av olycka....)

Efteråt körde vi till Kiviks musteri för att unna oss lite gott att äta men främst att dricka. Naturligtvis hittade vi även annat att titta på där. Nämligen sex svalungar med gapande munnar. Ska försöka få med lite bilder här. Ordning och kvalité garanteras inte men strunt samma ;o)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar